top of page

Biography

Nicolas Mortelmans is een gepassioneerde sitarspeler en multi-instrumentalist uit Antwerpen. Nicolas is een fusion sitarist en student Indische klassieke muziek. Hij studeerde op de traditionele manier bij verschillende sitarmeesters in India en sinds 2017 wordt hij opgeleid door de wereldbefaamde Anoushka Shankar. 

 

Studie periode:

  • 2010 - 2011: Marc Senechal (introductie sitar)

  • 2012 - 2015: Pandit Shivnath Mishra (Benares Gharana)

  • ​2016: Shakir Khan (Etawah Gharana)

  • 2017 - heden: Anoushka Shankar (Maihar Gharana)

In 2018 speelde Nicolas meer dan 120 concerten in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Tsjechië, Nepal en India.

Hij trad op in o.a. Sportpaleis, Ancienne Belgique, De Roma, Capitole, OLT Rivierenhof, De Casino, Muziekodroom, Vooruit en verschillende culturele centra.

Hij speelde op festivals zoals Boomtown, Sfinks, Maanrock, GentJazz, Blues Peer, Borgerwood, NaFirBolg, CampoSolar en Ancient Trance Festival. 

Nicolas verscheen in de media bij o.a. één, StuBru, Radio 1, Humo, De Standaard, etc.

In het verleden heeft Nicolas al samengewerkt met artiesten zoals: Roland Van Campenhout, Condor Gruppe, Leki, Stef Kamil Carlens, Dijf Sanders, Tim van Hamel, Jean Bosco Safari, Roel van Bambost, Kris Wauters, Matt Watts, Ludoviq, Tikki Masala, Nessi Gomes, Benny Bettane, Merdan Taplak en vele anderen.

 

 

Nicolas Mortelmans: "Ik werd verliefd op de mystieke klanken van de sitar en ging me erin verdiepen. Indische klassieke muziek is een uiterst spirituele stroming met als doel het bewustzijn te verhogen. Het is een zoektocht naar de diepste klanken van de ziel. Het is een levenslange studie om deze complexe muziek te leren beheersen."

website pic.jpg

Nicolas is een gedreven muziekleraar. Hij geeft privéles en speelt live muziek voor yoga/dans workshops in scholen/bedrijven/Culturele Centra.

Hij speelt ook muziek in verschillende theatervoorstellingen in samenwerking met vzw Spelenderwijzer, De Verhalenkat & Winokio.

bottom of page